HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

Ötből öt

2008.09.27. 22:30 :: psuba

Őrült maximalizmusom következtében a múlkori szörnytettem (amikor az egyetlen angol magyar étteremnek 5-ből 3 pontot szavaztam meg) után felmerülhet a kérdés, hogy akkor vajon mi az öt pont? Hát nem kellett sokat várni, mert ez az.

Ma az egész világon az angol időjárás felmerülésekor felhangzó gúnyos kacaj ellenére tökéletes vénasszonyok nyara időjárásra ébredtünk. Ez egyszer igazat beszéltek a meteorológusok - így muszáj volt felkelni, és meglátogatni a közeli New Forest-et. Ha már az ember Anglia ezen a vidékén lakik, időnként használjuk ki a környék csodáit, nemde? A New Forest-ről azt kell tudni (annak segítségül, aki nem tud angolul és így a fenti linken levő dolgokkal nem tud mit kezdeni), hogy Dél-Angliában elterülő nemzeti park, amelyben rengeteg állat (pl. vadlovak) mászkál teljesen szabadon, és őőőőő.... nagyon szép :) A Forest (az általános magyar "erdő" fordítással szemben) igazából jelentésileg valahol a "park" "liget" és "erdő" között van, talán a "vadon" illik rá leginkább. (Aki most azt kérdezi, hogy akkor mi a csuda az erdő angolul: woods). Ezt nekem is úgy magyarázták el - mielőtt ideköltöztem, a forest szóra az én fejemben is valami olyasmi kép jelent meg, mint amit az ember pl. a Mátrában lát.

A New Foresten belül sok szép hely van, én pedig kinéztem egy olyat amire már régóta fájt a fogam: a Rhinefield House volt a célpont. Az eredeti elképzelés szerint odamegyünk, körülnézünk, aztán megyünk tovább az erdőbe. Aztán annyira megfogott a hely, hogy szinte nem maradt idő a természetre. Persze én mindig is imádtam a kastélyokat. Talán gyermekkorom nyaralásai miatt, amelyeket a kalimajori Teleki Kastályban (akkoriban üdülő) töltöttem (apropó - gyűlik az anyag arról is egy blogbejegyzésre), mindenesetre egy igazi, vérbeli kastély biztosan magával ragad - márpedig ez egy igazi, vérbeli kastély volt. Ráadásul fantasztikusan felújítva, eredeti értékeit megtartva, kastélyszállóként / vendéglátóhelyként működik. Ezt a vendéglátóhelyi dolgot ki is kellett próbálni - egyszerűen muszáj volt. No azért nem a bal oldali képen látható teremben, de legyünk őszinték, egy ilyen helyen elköltött vacsorától az ember azt gondolná, semmiképp nem lehetne rossz.

Mielőtt az evéssel foglalkoznék, had említsem a fantasztikusan rendbentartott kertet, saját kis bokor-labirintussal, krokett-gyeppel, tavacskával (igazából többel is), szobrokkal... És ez még semmi a belsőhöz képest, többféle stílusú étkező- és rendezvényteremmel (ottlétünkkor éppen esküvő volt), gyönyörű fafaragásokkal, rengeteg kandallóval. Szerelmeim a kandallók - hát most tessék megcsodálni ezt a nappalit itt balra - ha éppen begyújtanak ebbe a hatalmas kandallóba egy este, nem csodálatos ilyen környezetben ücsörögni, relaxálni? 

Mi mindenesetre kint a csobogó szökökút mellett (ahogy az összes többi vendég is) ültünk le. A legtöbben tradicionális afternoon tea-t fogyasztottak: Ez itt nem csak tea, hanem mindenféle kis szendvicsek meg édességek is hozzá tartoznak. Nekünk inkább cappuccino, wild mushroom and parmezan sandwich, és chocolate pudding with vanilla ice volt a választásunk. És itt jönnek az ötösök. A Cappuccino az eddig Angliában fogyasztott legjobb volt - márpedig én sok helyen próbáltam. A szendvics fantasztikus volt - egyszerű, de rendes kenyér volt pirítva, a parmezán éppen ráolvadt a még zamatos de már megfőtt gombára, nem volt megégve, nem volt kiszáradva... mellette zamatos levelek (ha tudnám, hogy mi volt... de nem tudom...). A chocolate pudding meg az eddig általam Angliában evett legjobb desszert volt. (vigyázat! A pudding az nem egyenlő a magyar pudinggal. Puddig = desszert) Frissen sült, sehol nem kemény, nem túl tömény, a vaníliagombóccal (ez nem is jégkrém volt, hanem inkább extra kemény vanilia habgombóc - az angol Clotted Cream-nek hívja) együtt csak úgy szétomlott az ember szájában, nem túlkomplikált, tökéletes... Ráadásul a két cappuccinóért, a szendvicsért, desszertért, ásványvízért összesen 20 fontot fizettünk. És ez ebben a környezetben, ilyen minőségért nem a lehúzás, hanem az ilyen minőség ennyibe kerül esete volt - ez az, amikor az ember reflexből nem azt mondja rá, hogy "atyaúristen", hanem azt, hogy: "csak ennyi?"

Egyszóval: Ez ötből öt pont!

És a környezet? Hát, a vadon kellős közepe... Lásd alább a műholdfelvételt a környékről. További fényképek remélhetőleg jobb oldalon, a flickr galériában.

Európa három sarkában lévén a családdal gondolkodunk rajta, hogy mikor hol töltsük együtt a karácsonyt. Egyik érvem a beszélgetésben az volt, hogy a lehetőségek közül Anglia azért nem annyira nyerő, mert Bournemouth karácsonykor nem annyira izgalmas (mint a másik két lehetőség, t.i. Frankfurt vagy Budapest), ebből a szempontból ha Londonban laknék akkor több értelme lenne ott együtt tölteni a karácsonyt. A mai nap után viszont felülvizsgáltam az álláspontom. Ebben a kastélyban érdemes lenne együtt tölteni a karácsonyt. És lám csak, itt vannak a hely karácsonyi ajánlatai! Például ez:

3 nights Christmas residental package 24-27 December

Ebben többek között a karácsonyi ebéd is benne van, aminek a menüje:

Sweetcorn and Crab Chowder, Lemon Creme Fraiche
or
Marbled Owl Barn Game Pressing, Red Onion Marmelade
or
Confit Leek and sweet Carrot Terrine, Fennel and Walnut Salad
----
Chilled Salmon and Beetroot Boudin, Watercress Cream Sauce
----
Butter basted carved New Forest Free Range Turkey, Romsey Sausage, Crisp Pancetta, Cranberry Compote, Thyme Bread Sauce
or
Rosemary studded Rumb of Lamb, Roasted Fondant, Pea Puree, Parsnip Crisp
or
Roast Fillet of Atlantic Halibut, Dauphinoise Potato, Cereliac Puree, Baby Carrots, Saffron Essence
----
Traditional Christmas Pudding steeped in Spirits, Brandy Anglaise Sauce
or
Milk Chocolate Hazelnut Creme Brulee, Chocolate Biscotti, Hazelnut Parfait
or
Prune and Walnut Frangipane Tart, Tea infused Prunes, Ginger Ice Cream, Almond Milk
----
Coffee and Mince Pies

Ez a 3 napos csomag már személyenként potom 1145 fontért (kb. 340.000 Ft) elérhető. Most már csak a lottón kell elkezdeni sürgősen játszani, és akkor megvan, hová megyünk karácsonykor.

1 komment

Címkék: rhinefield house new forest

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr76685055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vargaj 2008.09.30. 17:04:26

Ez a bejegyzés többszörösen is feedbackre késztetett (pedig épp most ontottam a korábbiakra is párat, sorry). 1. épp most adtam fel pár lottószelvényt, ösztönösen ráérezve annak nagy szükségességére (különben az ötlet engem is megragadott..) 2. a kandallóimádat úgy látszik atyai örökség, egyébként nem is tudtam róla. 3. teljesen elolvadtam a solti képektől!! Sürgősen el kellene menni oda, de legalábbis együtt!!
süti beállítások módosítása