HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

Kulináris élmények

2008.09.03. 00:51 :: psuba

 Szóval a dologban az a furcsa, hogy Anglia messze nem a konyhájáról híres. Nem is nagyon kell erőlködnie, köszönhetően a sok jó bevándorló által nyitott étteremnek (mellesleg: Zbyszek barátom szerint egyedül a magyaroknak van ilyen agyament nyelvük, hogy az étterem nem a restaurant szó valamelyik formája - vagy 15-ször elmesélt története szerint végigjárták Budapestet ahol egy szem "restaurant"-ot sem találtak, mindenütt csak "eterem, eterem" volt...).

Egyszóval az ételek feltérképezése kezdődütt a hét végi kirakodóvásárnak, ahol köszönhetően az Air Show-nak beszereztünk egy pár jófajta sajtot, valamint többfajta kolbászt (értsd: borsos, kacsa- és mogyorós kolbászt. Igen, azt.) - persze egyik sem Made In Britain. Folytattuk azzal, hogy a vasárnapi vacsoraként egy jobb indiai étteremből hoztunk némi curry válogatást. Venyerin szerint jöhet a csípős, így bevállaltam a nevében a Vindaloo-t amit az indiai konyha ismerőinek nem kell bemutatnom. A lényeg az, hogy a 4 fős társaságunk fele (lányok...) szerint az ehetetlenül csípős volt, Venyerin viszont 3 sör és jópár zsebkendő segítségével végül lenyomta az egész adagot. Na jó nem az egészet, mert kb. 3 falatnyit én is ettem belőle, és megállapítottam, hogy a "szenvedésen túl" ez egy egészen finom fajta, csak sajnos a szenvedés hegye oly magas, hogy azt kevesen bírják megmászni, addig meg csak a szenvedés marad, az élvezet nélkül. Vindaloo ide, Vindaloo oda, összességében sikert aratott az összeállítás, és ezt tényleg szerénytelenség nélkül mondhatom, mert az elkészítéséhez semmi közöm nem volt.

Ma viszont Londonban alvós napom volt, és már előre lefoglaltam egy szállodát a metróhoz közel, hogy reggel könnyen bejussak a munkahelyre. Legnagyobb meglepetésemre azonban megérkezvén az ismertető szerint frissen felújított szállodába, a recepción közölték, hogy mivel a szálloda még nincs teljesen kész, ezért egy testvér szállodában van a szobám. Ennek annyira nem örültem, még úgy sem, hogy ingyen taxival vittek át, mert hát miért választok én egy szállót, ha másikba raknak. Így most messzebb vagyok a cégtől. Szerencsére a szálloda korrekt, tényleg rendesen elintéztek mindent és - minden rosszban van valami jó - a szálloda, mint kiderült, a Notting Hill-i helyi kajálós utca mellett van. Így aztán amikor kisétáltam vacsora ügyi felderítést intézni, hát volt miből válogatni. Az obligát Indiai, Japán, Thai éttermek, és tradicionális brit pubok mellett hirtelenjében találtam kb. 3 perzsa, maláj, görög, marokkói, osztrák, libanoni éttermeket... Bár ebből több is csábító volt, Bournemouth-ban még mindíg a libanoni a kedvencem, így végól egy Brazil étteremben kötöttem ki, ahol nagyjából az itteni képen látható húsfiesta volt, azaz fizet az ember egy (egyébként szemtelenül magas) összeget, ezért cserébe annyit vesz ki magának a tányérra a köretekből, amit nem szégyell. A pincérek meg járkálnak körbe a nyársokkal, ami éppen megsült abból szeletelnek annak a tányérjára aki éppen kér. Ez kicsit emlékeztetett arra a kajálásra amit annó nagybátyámmal Argentínában csináltunk végig, a nevére sajnos nem emlékszem (nem a nagybátyáméra!!!), de talán Anyu majd megírja. Egyszóval annyi húst ettem, hogy ihaj - ráadásul a hozzá választott Chilei Cabarnet Savignon meglepően jófajta volt.

Igen, tudom, hogy balansz, de ez itt most nincs. Húsimádó vagyok, és ez egy brutál húsos vacsi volt, na.

5 komment

Címkék: london étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr42645862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2008.09.03. 14:23:31

Egészségedre!

A Vindaloo amúgy tényleg izzasztó volt, de végül csak egyszer csípett, nem bántott nagyon. Én nagyon fincsi paradicsomos volt, nyamszi.

Megjegyezni kívánom, hogy a steak (egyik) hazájában azért nem kellene szükséget szenvednie egy húsevőnek. A tőled 10 percre levő Malt & Hops pubban pl határozottan finom volt a marhahusi. Nem volt túlfűszerezve, de nagyon jól működött a hús saját íze, és igen jól csusszant rá a Fortyniner... :)

Mondjuk az is igaz, hogy a munkahelyi "menzán" ma vadas marhát ettem zsemlegombóccal, mégpedig elég jót, ez ott nehéz lett volna.

A fish&chips meg hát tényleg izé. Ha nincs más, azért nem rossz... :)

veny 2008.09.03. 17:18:15

Még egy kis kulinárzat:
Hazafele a reptéren ("hála" a cukirózsaszín gép 3 órás késésének volt időnk bőven) sikerált beszerezni egy dobozka Farrah's Original Harrogate Toffee nevezetű cukorkát. Szép hagyományos csomagolás, jó öreg recept, igazán kifinomult, halványan savanykás árnyalatú íz, szerintem tökéletes.

Vargaj 2008.09.07. 18:14:46

Csak hogy lásd, hogy tényleg olvasgatom a blogodat, - és hogy én is beszálljak az ismeretterjesztés eme fajtájába - íme a válasz: Argentinában "asado"mak nevezik az a húsételkészítést, amire itt utalsz. (gondolom az a kérdés, és nem az étterem neve). Ez gyakorlatilag nyílt tűzön való húsfélék (marha, sertés, kolbászfélék) készítését jelenti, tényleg A nemzeti tradíció.

psuba 2008.09.09. 06:59:18

Asado, az lesz az, köszönöm szépen!

A tofee-t majd meglátom, adott esetben sort kerítünk rá.

Pénztárcám és pocakom nagy bánatára (egy magyar kolleganőmnek hála) felfedeztem félúton a metróállomás és a munkahelyem között egy francia pékséget. Ami mellett megyek el minden reggel. Nem folytatom...

veny 2008.09.09. 07:11:34

Luc Besson nem véletlenül adta egyik legjobb filmjének "A nagy pékség" címet... :)
süti beállítások módosítása