HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

Dilemmák

2008.08.23. 00:19 :: psuba

Nagy dilemma. Valaki ad neked egy feladatot, amilyet eddig még nem kaptál az illetőtől. Mihez kezdesz? Megérteted vele, hogy ezt nem szeretnéd csinálni? Megcsinálod, mert muszáj? Vagy őrült maximalista módjára teljes erődből arra koncentrálsz, hogy a lehető legjobb eredményt hozd ki a feladatból?

Vigyázat! Lehet, hogy nem tudsz még róla, de a választásod befolyásolja a jövődet!

Több barátomnak meséltem már az én kis saját tanulságos történetemet a témában, amikor a fenti kérdés felmerült. Még tini koromban anyukám először küldött el a piacra egyedül bevásárolni. Én meg, kihívásként élve meg a dolgot, szépen végigjártam a standokat, és mindenből igyekeztem a legjobb árut a legolcsóbban megvenni. Aztán amikor hazaértem és Anyu meglátta az eredményt, így kiáltott fel: "Nahát, de szépek! Ezután mindíg téged küldelek bevásárolni!" És e pillanatban gondolkodtam el rajta, hogy talán nem volt szerencsés ekkora energiát beleölni abba a vásárlásba. Született maximalistaként természetesen ma is teljes erőbedobással próbálom megoldani az új feladatokat, az új szituációkat... Aminek köszönhetem, hogy az oldalt látható kilátást további 2 hónapig fogom tudni csodálni londoni kliensem irodájából.

Az persze mindíg jóleső és örömteli, ha az ember munkáját értékelik. Másrészt az eredetileg tervezett következő munka egyrészt némiképp érdekesebb lett volna (DR test és bevezetés az operációba egy nagy multinál), másrészt kevesebb utazgatással járt volna. Hát ez van.

De legalább a fenti kép asszociált ezekre:

A bal oldali nyilván a most folyó olimpiai ihletés. A jobb oldalin ma különösen talán Icey fog mosolyogni egyet... Ugye nem csak én látom a hasonlóságot?

9 komment

Címkék: london

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr44628660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2008.08.25. 10:57:53

Kihívás, na az mindig akad, pláne ha élesítve van rá az ember fia.

Aztán majd egyszercsak ráébredsz, hogy marhára nem kell minden kesztyűt felvenni. Nem is tudsz.

Nyilvánvalóan oka van annak, hogy a derék londoni ügyfél micsodája neked most az izé, vagy hogy. Szóval marha logikus szokott lenni végül minden ilyen döntés, ha veszed a fáradságot, hogy megértsd.

psuba 2008.08.25. 18:18:27

Ezt az utolsó bekezdést majd elmagyarázod 3 nap múlva, jó? :)

Amúgy meg valami ilyesmit akartam én is mondani a történettel. Annyival megspékelve, hogy néha a reakcióink nem azon múlnak, hogy mit szeretnénk, hanem ösztönösen viszonyulunk valahogy ahhoz a kesztyűhöz.

veny 2008.09.03. 23:08:03

(nem veny, hanem venyné)
És tulajdonképpen érti az ember a dolog pszichológiáját, nem? Valljuk be, a (jogos) büszkeség és elégedettség kommunikálása tud néha ilyen félig sopánkodó formát ölteni. De mi amúgy is tudjuk, hogy TE VAGY A LEGJOBB :))
Na, de komolyan. Ingasd csak a nemzetünkről szóló igazságtalan sztereotípiák alapjait.

psuba 2008.09.09. 07:02:28

Hmmm. Eddigi tapasztalataim szerint itt a sztereotpipák M.o.-ról kimerülnek abban, hogy "az Kelet-Európa", esetleg "Hungry Hungarian... ha-ha-ha".

Még mindíg nem sokat tudnak rólunk, kivéve ha valaki járt már nálunk, akkor az általában tetszett neki. Az átlagangol leginkább lengyel, indiai bevándorlókkal találkozik, a magyarok nekik ritkaság.

Na jó, megyek ingatni, mert itt a reggeli vonat...

psuba 2008.09.12. 00:20:12

Hát ez már több a soknál. Már megint megtetszett valakinek a cégnél amit csinálok, aminek a következménye, hogy dec. közepéig lekötöttek ismét.

Most már csak azt remélem, hogy ez alatt az idő alatt lesz a mostaninál valamival kreatívabb, izgalmasabb feladat is, mint az amit most csinálok.

veny 2008.09.12. 10:34:00

Lassan átköltözhecc... :)

Vargaj 2008.09.30. 16:45:58

Egy kicsit megkésve reagálok a fentiekre (megvan az okom, ne firtassuk), de nem állom meg.
Ugye tudja subap., hogy ez a "de bosszantó, meghosszabbítják a megbízásomat") abszolut dicsekvés (avagy felvágás) ízű? Venyné a lényegre tapintott, csak tapintatosan :))) E komment szerzője ennél durvább, úgy látszik. E személyeskedő megjegyzésem abszolut független attól, hogy egyik korábbi sztoridat (Anyukám elküldött a piacra...) is csak most volt szerencsém elolvasni. :)Ilyen mély benyomást tett rád az eset?? De a következtetés valóban mély életigazságot tükröz... Egyébként pedig szerintem jó, - legalábbis hosszú távon - ha az ember maximalista+következetes és maga (nem magára) marad. Szerintem, ha nem az lennél (voltál?), pl. most nem lennél ott kies angolhonban. Jujj de kioktató ez az egész... azért sem törlöm ki (tekintettel arra, hogy a tanácsot magamra nézve is érvényesíteni kell... :( )

psuba 2008.09.30. 19:48:50

Venyné hamar lemeózott és (azt hiszem) betett a "hibáival együtt vállalható" kategóriába... így a hozzászólása a "persze, jólvan, okos kisfiú vagy..." jellegével pontosan olyasmit írt aminek a kiprovokálása céljával valószínűleg belső kényszer hajtott ennek a megírására. Ami lehet, hogy dicsekvésnek tűnik, de igazából valószínű valami belső bizonytalanság és megerősítési igény amit amúgy a (ha úgy tetszik) nagyképűség csak leplezni próbál.
No most hogy jól kipszichoanalizáltam magam, azért nem állom meg, hogy ne védekezzem azzal, hogy ez még sok mindenki másra is igaz, de én legalább beismerem és még magamat is szarkazmussal kezelem... :)

A maximalizmus meg hát... Már ez van, elfogadtam így magamat, akinek nem tetszik az sajnos így járt. (Tessék, ez is nagyképűen hangzik - pedig csak magamat óvom attól, hogy idegeskedjek olyasmin amit már beláttam, hogy nem tudok megváltoztatni.) Megmarad remek válasznak arra az interjúkérdésre, miszerint "mi a legrosszabb tulajdonsága?". Nem mellesleg a "mi a legjobb tulajdonsága?" kérdésre is használható tetszés szerint.

veny 2008.10.01. 14:35:11

Sőt, igazából minden kérdésre jó válasz... :)
süti beállítások módosítása