HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

:,-(

2008.09.08. 23:41 :: psuba

Van olyan, amikor valaki, aki kedves volt, elmegy. Mit lehet ilyenkor mondani? Semmit. Az a fajta fájdalom, ami csak idővel enyhül. Amikor szeretteinknek fáj, akkor az nekünk is fáj. Elgondolkodunk azon, hogy aki annyira értékes, miért kell elmennie. Nem tudjuk.

Megfogadtam, hogy ebben a blogban nem lesznek nevek, de akinek kell az tudja, kiről, miről van szó most.

Ilyenkor azért óhatatlan, hogy az ember kis önzéssel körülnézzen és belegondoljon abba, amibe normális esetben nem akar belegondolni, és amit nem szeretne elfogadni: hogy előbb-utóbb mindannyian elmegyünk.

Ilyenkor az is eszébe jut, főleg, ha távol van azoktól akik a legfontosabbak a számára, hogy mennyire értékes minden perc amit Velük tölthet, és amit néha nem értékelünk eléggé. Hogy még az a szerencse, hogy ez most nem az a fájdalom amitől csak néma tudna maradni, és hogy bárcsak soha nem kellene, hogy az is eljöjjön.

Azon is elgondolkodik, hogy mégis mi lesz majd ha én (és itt most az "én" a mindenkori olvasóra, az elvont "én"-re értendő) hirtelen nem leszek. Hogy mit hagyok magam után, hogy volt-e értelme az ittlétnek. Hogy amit csinálunk, az, ami sokszor ma rettentő fontosnak tűnik, ugyanilyen fontosnak fog-e majd tűnni, ha itt az idő. Vajon amit csinálunk, az csak az idő mulatása? Magam szórakoztatása? Vagy lesz-e értéke nélkülem is? Mi a balansz, mi az ami egészséges? 

Ha Te, aki ezt olvasod, mondjuk táncolsz (sokan vagytok), vajon miért csinálod? Hogy emlékezzenek rád? Ne legyenek illúzióid. A ma élő magyar táncosok közül (a táncuk okán) egyetlen egyre fognak emlékezni évtizedek múlva is: egy bizonyos Törökgyörgy Melindára. Ha Téged nem így hívnak, akkor csak azokra számíthatsz, akik közelebb vannak hozzád, mint a többi táncos. Lehet, hogy velük többet kéne foglalkozni... De lehet, hogy erre Te is csak utólag jössz rá.

Aki most elment, ő nem volt itt hiába. Bár kevéssé ismertem, látom azokban, akiknek olyan sokat adott, hogy gazdagabb lett általa, miatta ez a világ. S már ezért is nagy ember volt. Nyugodjon békében.

Ti pedig, akik ezt olvassátok, vigyázzatok magatokra. Igérem, legközelebb nem lesz ilyen szomorú a téma.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr81654849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2008.09.09. 07:21:39

16 évvel ezelőtt egy Kosztolányi-vers volt az érettségin, ha még emlékszel...

psuba 2008.09.09. 20:47:07

Én és az emlékezés az kettő... Melyik vers volt?

esuba 2008.09.10. 23:34:51

Koszonom batyo. Sogorod majdnem elsirta magat. Igen. tesok vagyunk es le sem tagadhatjuk. Dejo.

Vargaj 2008.09.13. 09:34:36

Ilyenkor irigylem az "amerikai" stílust, mert legszívesebben azt felvéve tudnék reagálni erre, de nem jön a "tollamra" mégsem. Szóban persze még inkább nehéz lenne, nemcsak azért, mert a szavak hiányoznának (főleg nem azért). De annyit azért mégis, hogy most már egyre jobban örülök ennek a blognak, és kösz (hogy a lehető legtávolabb kerüljek a csöpögős stílustól, bár legszívesebben úgy írnék, ha nem járatták volna le annyira a sok ismétléssel....) Érthető ez még egyáltalán, vagy belegabalyodtam?
Igen, ilyenkor sok mindenen elgondolkozik az ember, főleg, ha természeténél fogva is hajlamos rá - legyen rá bármilyen kevés ideje ebben a rohanásban. Én is sokszor tettem már, apropó nélkül is. Aztán arra jöttem rá - hogy az élet értelmén nem érdemes filózni, csak mindíg tenni kell, amit akkor éppen tenni kell.
Hogy kinek a neve vagy tette marad fenn? Hát az általad említett hölgyre gondolva, azért hozzátenném, hogy milyen körben... És akkor már azt is, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal gondolnak az utódok (abban az értelemben, hogy emlékezők)az illetőre...
Majdnem folytattam, de rájöttem, hogy egyre inkább kioktatás lesz a vége, így most abbahagyom.

süti beállítások módosítása