HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

Charlie hangos volt

2008.09.03. 00:26 :: psuba

Nos amint azt már korábban beharangoztam, a hét végén Venyerin barátom meglátogatott frissen sült nejével, a Bournemouth Air Show alkalmából. Amint a szöveget körülölelő képek mutatják, ki is használtuk az alkalmat, hogy régi-régi közös szenvedélyünknek hódoljunk, azaz volt mindenféle masináknak kattogtatása veszettül. Ha szabad ennyi személyes megjegyzést tennem, én régen éreztem olyan jól magam, mint ezen a hét végén!

Ami a "frissen sült" kitételt illeti a fenti fejezetben, nos a szombati napnak (ezt most tessék a "nap" szó mindkét értelmében érteni) köszönhetően ez kis társaságunk valamennyi részére érvényes lett. Magyarul jól leégtünk, na. Mert hogy bemutatkozzon a brit időjárás, sikerült egy felhő nélküli, tűző napos szombatot, majd egy esős vasárnapot produkálnia. Ebből az első napon a leégésen túl a többnyire érdektelen háttér és a képek harmada-fele kidobhatósága szembefény okán, a második nap pedig a többnyire (de másképp) érdektelen háttér és a sok lefújt programpont miatt nem sikerült olyan és annyi képet készíteni mint ami jó lett volna akkor, ha nem csak a kép nap átlaga lett volna a jó fényképezőidő... Kicsit olyan volt mint a viccben amikor a statisztikust megfőzik és sarkköri tengerbe dobják, majd közlik vele, hogy neki most remekül kell éreznie magát, hiszen átlagban (hogynemondjam azt: on balansz) ideális hőfokban volt.

No, de ez legyen a legnagyobb gond - a képek még feldolgozás alatt állnak, lesz pár száz a flickr galériában, most még ez csak egy picike kis ízelítő. (a kép alatt folytatom...)

Egyszóval remekül éreztük magunkat (veny majd kommentál és helyesel vagy cáfol kedve szerint), mert az egy dolog, hogy repkedtek a mindenféle madarak, de azért volt egy kis közös felderítés pub ügyben, sörminőség ellenőrzés, és természetesen a légifesztivál körüli banzáj minden szempontból történő kihasználása - egyebek mellett az itt illusztrált tüzijátékot is megtekintettük, amit személyesen Venyerinék tiszteletére rendeltem. (Remélem mindenki támasztja a plafont.)

A félreértés elkerülése végett: a bal oldali kép nem közvetlenül a fenti után készült - a Red Arrows valahogy már megint megúszta, hogy baleset nélül repültek egymástól 5mm távolságra.

A hét végén ezen kívül még Noémi eldöntötte, hogy csatlakozik a Team Guinot-hoz. Már kapott is jelentkezési lapot tőlük. Ők azok akik ilyeneket csinálnak: 

 

 

 

 

 

 Merész. Mindenesetre sok sikert hozzá...

És hogy ki az a Charlie? Ő volt az Eurofighter Typhoon pilótája, a hangosbemondós kommentátor emlegette folyton. És bizony hangos volt - ha még nem hallottál ilyet, akkor mondjuk menj ki a Forma 1-re. Na kb. olyan.

Azért hogy ne maradjon le az obligát webkettes tartalom sem, bár ezt nem én csináltam:

Vagy ők is voltak például:

Charlie-ról nem találtam videot, de egy korábbi show felvétele arról, hogy mit tud ez a Typhoon az alább látható - a látványhoz tényleg komoly hang párosul...

5 komment

Címkék: 2008 bournemouth red arrows air festival

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr47645840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2008.09.03. 14:05:47

veny szerint is jó volt. :)

Nekem amúgy az volt a döbbenet legfőbb tárgya, hogy mennyire másként állnak e derék britek mindenhez, így a repüléshez is, mint odahaza.

Az egy dolog, hogy csinálnak egy négynapos ingyenes fesztivált a népnek, minden nap Red Arrows, Lancester meg ilyen apróságok, de közben:

1.) A pilóták kvázi nemzeti hősök. A fent emlegetett Charlie vagy a "Red One" emlegetésekor könny szökött a kommentátor mikrofonjába, vagy hogy, és a közönség imádata is nyilvánvaló volt.

2.) A RAF, Navy és Army részirül mindenki kivonult mindenféle bemutatócuccokkal és tonnányi brossúrákkal, és aktívan toboroztak, pilótát, gyalogost, tankost, hiradós, szakácsot, mindent. És ez valahogy a legtermészetesebb dolog volt a világon, és állati jól is csinálták, szóval ha történetesen 16 éves brit gimnazista (vagy mi) lennék, komoly veszélyben lett volna valaki...

Ja, a RAFA pultjánál vettem egy eszméletlen jó könyvet a brit repkedés elmúlt 90 évéről, marha nagy meg nehéz darab, de nem csak ezért nem egyszerű letenni... :)

Még egyszer megahála!

veny 2008.09.03. 14:10:53

Ja, MRC, az előzetes videót linkelted be, ami öreg hiba.

Ebben benne van pl. a Nagy Csataháromszög (angol kiejtése: Avro Vulcan) is, ami a mi tiszteletünkre épp bedöglötte magát, úgyhogy sajna ezen a fesztiválon nem repült.

psuba 2008.09.09. 20:45:15

No kérem korrigáltam, most már az éles felvételek láthatóak (az Eurofighter kivételével, arról nem találtam működőt). A Red Arrows így is látványos, de azért élőben jobb volt.

psuba 2008.09.15. 00:56:23

Amint az jó eséllyel látszik a jobb oldalon, feltöltöttem a képeket az Air Festival-ról. Barátaim, családom, a személyes képeket csak akkor tudjátok megnézni, ha bejelentkeztek a Flickr-en és már regisztrálva vagytok mint "barát" vagy "család".

veny 2008.09.15. 11:01:59

Köszi a képeket, akad benne igen jó!

Ja, valami venyerin a flickr-en barátod akar lenni nagyon... :)
süti beállítások módosítása