HTML

balansz

Angliába szakadva, hol az informatika, hol a tánc világában elveszve.

Friss topikok

  • FacebbokerPro: érdekes levezetése volt ez az eseményeknek :D (2012.12.09. 22:30) Mobil nélkül...
  • Judit77: ...Például ránk mindkét ok vonatkozik. Az érzelmi ok is, vagyis hogy menekültünk Magyarországról, ... (2011.03.30. 00:03) Szakmai tapasztalat otthoni értéke
  • Ecsedy Áron: @psuba: Köszi! Igazából amúgy már most az történik amit mondtál (kézbevétel). Pénz még lenne, csak... (2009.12.12. 03:38) Ördögi kör
  • veny: 2 hónapja se blog, se balansz, se bullshit. Mi lesz így velünk? :) (2009.04.14. 16:10) eMagyarorszag bullshit
  • veny: A nem olcsó és a drága azért szerintem nem ugyanaz... Luka sajnos határozottan drága, mind magya... (2009.02.01. 09:31) Gargalizáld

Random Flickr képem

Top 10 - 2. rész

2008.08.07. 00:35 :: psuba

Holnaptól kb. 1 hónapig előreláthatóan (majdnem) minden nap Londonban dolgozom egy ügyfélnek, ami az utazási idő miatt is azt jelenti, hogy (még) kevesebb időm lesz irogatni. Gondoltam előtte a balansz érdekében a két latin tánc után közreadom most két standard tánc "leg-leg-leg" listáját, azaz ezek a zeneszámok érdemelték ki maximálisan szubjektív válogatásom alapján a nekem meglevő zenékből az 5 csillagos minősítést. (A kütyüre a 4 és 5 csillagosokat másolom, de a 4 csillagosokból túl sok van ahhoz, hogy azt itt mind felsoroljam).

Az "eheti" két standard tánc tehát.

Slow Foxtrot:

(Megjegyzem, hogy a Slow Foxtrot számok, talán a meglehetősen könnyű zenei szerkezet miatt, többnyire átlagosak. A táncok közül ebben találtam a legkevesebb 5 csillagosat, viszont nagyon sok 4 csillagos született. Sok szám csak azért nem kapott 5 csillagot, mert bár nagyon szép zene, de nem inspirál eléggé arra, hogy kezdjek el a szobában körbe-körbe forgolódni... Ha Neked, kedves olvasó, valamelyik a kedvenced és nem látod itt, nagy valószínűséggel az a 4 csillagosok közé szorult. Csinálj Te is egy listát és akkor azon rajta lesz.

A tangókból az átlagnál több a nagyon jó zeneszám.)

Zeneszám címeElőadóAlbumMegjegyzés
Beautiful ThingsBobby DarinThe Ultimate Ballroom Album 7 
Getting On The StepChris HeymanBallroom PassionA belinkelt verzió Kenny G előadása, de ő is elég jól szaxofonozik. A zenét nem befolyásolja, de a CD borítón az én fényképem van...
L'ItalianoDancelife OrchestraBallroom BeautiesA Dancelife állandóan keveri a zenéit, ezért ez a szám legalább 3 különböző CD-jükön megtalálható.
Speaking of HappinessGloria LynneThe Ultimate Ballroom Album 4 
I Will Wait for YouPeter DouglasBallroom Classics 4Ennek a számnak több feldolgozása forog a versenyeken, a legismertebb talán az Andy Williams- vagy a Connie Francis féle változatok. Azok is csodálatosak, de nekem egy icipicit vontatottabbak annál, hogy az 5 csillagot kiérdemeljék. Meghallgatni érdemes azokat is.
New York, New York themeFrank SinatraBallroom NightsA klasszikus. (Ez a CD borító is az én fényképem.)

 

Tango:

(Ide is tartozik megjegyzés, mert ezek nem feltétlenül argentin tangó számok. A két stílus között van különbség, mint ahogy a tánc is más. Ezek társastáncos tangók, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet rájuk argentín tangót táncolni, csak valószínűleg nem pont ezek a számok kapták volna az öt csillagot, ha argentín tangós füllel hallgatom őket.)

Zeneszám címeElőadóAlbumMegjegyzés
Golden TangoAndy RossThe Best... of Ballroom Music Part 4A linken nem pont az a verzió van, mint a CD-n, de az előadó zenekar ugyanaz.
LibertangoAstor PiazzolaBallroom SwingA rengeteg Libertangó verzió közül a CD-n szereplőre nem találtam linket, de ez elég közel van hozzá hangzásában.
SensuelCarlos OrtegaBallroom FascinationEzen a CD borítón is az én fényképem van. Esküszöm nem ez volt a válogatási szempont...
Sobre El Mar?Ballroom Magic 
Fumando EsperoDancehouseStandard Music 2 
Noche De ReyesDon Diego OrchestraThe Ultimate Ballroom Album 6 Sajnos nem találtam olyan linket ahol teljes hosszában meg lehetne hallgatni.
DelusionEl ChocloThe Ballroom Mix 3 
Verano PortenoKlaus HallenTango Collection Már nem találtam ezt a CD-t a neten.
AventureMusica PoesiaBallroom Classics 4 Ehhez nem találtam külön linket, de az album oldalán lehet előzetest hallgatni.
Tango Para CatalinaTango Para CatalinaDance It! Régi és kifogyott CD-ről van szó, annyira, hogy a zene linkje is már egy újabb, lassabb feldolgozás bemutatójára mutat csak.
El PollitoOsvald FresedoThe Best... of Ballroom Music Part 4Sajnos nincs rá közvetlen link. Az album oldalán bele lehet hallgatni.
SensationPrandi Sound OrchestraBill & Bobbie Irvine Awards 
TangueraSexteto MayorThe Best... of Ballroom Music Part 5 
La CumparsitaStanley Black OrchestraTango! Tango! Tango! "A" klasszikus tangó, ezt mindenki hallotta már. Nekem ez a feldolgozás a kedvencem, de speciel 3 La Cumparsita van a 4 és 5 csillagosak között...
El ChocloStanley Black OrchestraTango! Tango! Tango! A "másik" klasszikus. Az El Choclo-ból "csak" kettő van a 4 és 5 csillagosok között...
Queen of the NightStarlight OrchestraThe Ultimate Ballroom Album 3 
From Russia With LoveKlaus HallenStandard CollectionNem tudom miért, az összes hasonló 3 csillag körül volt, de valamiért ez nálam 5.... Talán nosztalgia.
Tango D'amourVicky LeandrosThe Best... of Ballroom Music Part 5Sajnos a link csak előzetes.

7 komment

Címkék: zene tango versenytánc slow foxtrot

A bejegyzés trackback címe:

https://i-mrc.blog.hu/api/trackback/id/tr36604400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2008.08.13. 14:36:24

Egy roppant fontos slow foxot hiányolok a listáról... :)

psuba 2008.08.13. 22:04:16

Az Ön által hiányolt szám sajnos 4 csillaggal végzett a szubjektív besorolásban :) Tehát másolásra került, de nem top-top... nálam.

De majd amikor otthon is lehet iPhone-t beszerezni és Te másolod a tiedre a számokat, biztosan 5 csillagot adsz neki...!

veny 2008.08.19. 11:36:12

Az az igazság, hogy a roppant eccerű (tényleg így vettem: olcsó, egyszerű, megbízható készülék kellett) telefonkámra is elfér 1GB muzsika, le is játssza becsülettel, tettem is már rá ezt-azt, de valahogy nem tudom megszokni ezt a fajta zenehallgatást.

Előfok, végfok, lemezgyalu vagy CD játékos szépen bekapcs, leülni szépen egy fotelbe vagy a heverőre a két szépséges hangfallal szemben, aztán jöhet a muzika. :)

psuba 2008.08.19. 21:50:32

Így, így. Tökéletesen igaz.

Sajnos az a probléma, hogy az előfok-végfok-lemezgyalu-hangfal összeállítást baromi nehezen lehet bedugni a vonaton a konnektorba. Plusz kicsit furán néznének ha ezt mind felpakolnám az asztalra a vagonban.

Na jó, az is nyom valamit a latban, hogy nem fér bele a zsebembe és tele van a kezem a táskámmal...

Szóval nem a megbarátkozás, hanem a kompromisszumkötés esete forog fenn. Balansz, öreg barátom, balansz...

veny 2008.08.21. 16:55:10

A vonaton aludni köll, cserébe otthon lemehet pár lemez. :)

psuba 2008.08.23. 00:56:40

Hát ezt mondom én is. Olyan jó altató Dvorak (na nem a 9. szimfónia), vagy akár Vollenweider... Sokkal jobb, mint az utastársak mindenféle zajai.
süti beállítások módosítása